Το His Dark Materials του Philip Pullman γίνεται τηλεοπτική σειρά στο BBC1

His-Dark-Materials-BBC1

Μπορεί στην μεγάλη οθόνη να απέτυχε, αλλά η τριλογία His Dark Materials του Philip Pullman φαίνεται να πήρε μια δεύτερη ευκαιρία, αυτή τη φορά ως τηλεοπτική σειρά στο BBC1.

Ο ίδιος ο Pullman αναφέρει σε συνέντευξή του πως η τηλεόραση είναι ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει την μεταφορά των βιβλίων του, καθώς τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει εξαιρετικά παραδείγματα τόσο μεταφορών (Game of Thrones), όσο και νέων ιστοριών (The Wire, Sopranos), οι οποίες φτάνουν σε πρωτοφανή για το μέσο επίπεδα στην δημιουργία σασπένς, όσο και στην εμβάθυνση στους χαρακτήρες

Η πλοκή των βιβλίων ακολουθεί την ιστορία της Lyra, ενός κοριτσιού από τη Βρετανία ενός παράλληλου σύμπαντος, όπου οι άνθρωποι συνοδεύονται από ζωόμορφα δαιμόνια, που αναπαριστούν την προσωπικότητά τους.

Η ημερομηνία έναρξης της σειράς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Πηγή: hypable.com

About The Author

Θάνος Φιλάνης

Ο Θάνος διαβάζει ό,τι πέσει στα χέρια του, προτείνει στους φίλους του περίεργες ταινίες που δεν έχουν ξανακούσει και γράφει με ενθουσιασμό αυτάρεσκα κειμενάκια με θέμα τον εαυτό του. Geek μέχρι το κόκαλο—αν και σπάνια θα τον ακούσεις να το παραδέχεται—είναι γνωστός για την χρήση φράσεων όπως “το βιβλίο ήταν καλύτερο” και “τι, δεν ήξερες ότι είναι βασισμένο σε κόμικ;” Όταν δεν γράφει άρθρα και βιντεάκια για το SpoilerAlert, προσπαθεί να τελειώσει τη σχολή του και φαντασιώνεται το όνομά του σε εξώφυλλα βιβλίων.

  • Αγαπημένη ταινία: Αρνείται να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά το Contact και το Fight Club είναι πολύ ψηλά στη λίστα του.
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Κατά καιρούς περνάει από “φάσεις”, αλλά (για να μιλήσουμε με όρους Sex and the City) o Mr Big του είναι ο Neil Gaiman.
  •  Παιδικός Ήρωας: Όταν ήταν μικρός, του άλλαξε τη ζωή ένα βιβλίο για τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου. Ναι, είναι geek, το ξεκαθαρίσαμε αυτό.
  • Αγαπημένο Ζώο: Πλατύποδας (Ornithorhynchus anatinus). Είναι πάπια; Είναι κάστορας; Ποιος ξέρει; Όπως και να ‘χει είναι cool.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments