Η νέα ταινία του David Fincher

O πολυαγαπημένος σκηνοθέτης David Fincher είχε φτάσει πολύ κοντά στο να σκηνοθετήσει το sequel του World War Z, όμως η ακύρωση αυτού του project άφησε ανοιχτό το δημιουργικό του ορίζοντα. Η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ήταν Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε το 2014 και έπειτα ασχολήθηκε με την τηλεοπτική σειρά του Netflix Mindhunter.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter o Fincher θα συνεργαστεί με τον Gary Oldman και η υπόθεση της ταινίας θα σχετίζεται με την ιστορία του συν-σεναριογράφου του Πολίτη Κέιν Herman Mankiewicz. Θα τιτλοφορείται Mank, θα είναι γυρισμένη σε ασπρόμαυρο format και θα είναι παραγωγή του Netflix. O Oldman θα υποδυθεί τον Mankiewicz σε μια ερμηνεία που δύναται να τον φέρει ξανά, μετά τη νίκη του για το Darkest Hour, κοντά στην απόκτηση του χρυσού αγαλματιδίου.

Ακολουθώντας το αφηγηματικό μοτίβο που λειτούργησε στο Social Network, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι της ιστορίας του Mankiewicz και στους ισχυρισμούς του ότι ο Orson Welles ήθελε να τον απομακρύνει από τον Πολίτη Κέιν.

Η υπόθεση μοιάζει ιδανική για να τη χειριστεί ο Fincher, ο οποίος άλλωστε επιθυμούσε να αφηγηθεί τη συγκεκριμένη ιστορία εδώ και 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, ήθελε αυτή η ταινία να διαδεχθεί το The Game αλλά το Fight Club κέρδισε επάξια αυτή τη θέση.

Αναμφισβήτητα η ανακοίνωση μιας καινούριας ταινίας με σκηνοθέτη τον David Fincher αποτελεί μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός. Το μόνο που μας κρατάει λίγο επιφυλακτικούς είναι η παραγωγός εταιρία netflix, η οποία μπορεί να τα καταφέρνει καλά στις τηλεοπτικές σειρές (βλ. Mindhunter) αλλά στις ταινίες το αποτέλεσμα συνήθως έχει αρνητικό πρόσημο. Με τρανταχτή εξαίρεση στον κανόνα το Roma του Cuaron, σταυρώνουμε τα χέρια και αναμένουμε με ανυπομονησία την καινούρια ταινία του Fincher!

 

Πηγή 

About The Author

thanarm
Όταν ήταν μικρός ο thanarm ήταν άταχτος και απρόσεκτος και έπεσε μέσα στη χύτρα με ζωμό από σελιλόιντ. Ναι καλά διαβάσατε σελιλόιντ, αυτό το πλαστικό εύφλεκτο υλικό από νιτροκυτταρίνη, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κινηματογραφικού φιλμ. Οι παρενέργειες βαριές και ανίατες. Από τότε στις φλέβες του κυλάει αυτός ο ζωμός και για να συνεχίζει να κυλάει πρέπει να βλέπει διαρκώς ταινίες… Ενίοτε και να γράφει για αυτές...
  • Αγαπημένες ταινίες: Η Πηγή της Ζωής, Εις το Όνομα του Πατρός, Fight Club, Psycho, Τα Μυαλά που Κουβαλάς
  • Αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Twin Peaks, The X-Files, Breaking Bad
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Irvin Yalom 
  • Παιδικός Ήρωας: Batman
  • Αγαπημένο ΖώοΤο γαϊδούρι, το θαυμάζει για την υπομονή του…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments