Ο Συλλέκτης

Τα τελευταία χρόνια προτιμώ να μην μαθαίνω πολλά για ένα βιβλίο που πρόκειται να διαβάσω. Δε μου αρέσουν τα spoilers και έτσι πολλές φορές εκπλήσσομαι (ευχάριστα ή και δυσάρεστα) διαβάζοντας μια ιστορία, χωρίς να έχω δει τη σύνοψη από πριν. Στην περίπτωση του Συλλέκτη ομολογώ ότι διάβασα κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Και χαίρομαι γι’αυτό!

Οι πρωταγωνιστές είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, που παλεύουν να μη χάσουν αυτό που αγαπούν περισσότερο στη ζωή τους. Ένα διαζύγιο μεταξύ δύο ανθρώπων και η μάχη του πατέρα να βλέπει την κόρη του, γίνεται αφορμή για να μας διηγηθεί ο soloup 6 ιστορίες που ίσως κάποιες να μοιάζουν φανταστικές, αλλά τελικά είναι πολύ πιο κοντά μας απ’ότι περιμέναμε. Τις βλέπουμε γύρω μας ή τις ζούμε εμείς οι ίδιοι.

Το σχέδιό του, αρκετά διαφορετικό από το – επίσης εξαιρετικό – Αϊβαλί, εδώ κάνει ένα βήμα πίσω και αφήνει την ιστορία να συνεπάρει τον αναγνώστη. Και πράγματι, ο soloup μας αφηγείται 6 ιστορίες που όλες μαζί πλέκουν μια μεγαλύτερη, πολύ πιο σημαντική από όλες τους ξεχωριστά.

Οι μεταφορές του με εντυπωσίασαν, η ενσυναίσθησή του και ο τρόπος του να μπαίνει βαθιά στην ψυχή των ανθρώπων με συγκίνησε. Στους διαλόγους του κάθε φράση είναι τοποθετημένη στο σωστό στόμα, θα μπορούσες να καταλάβεις τα πάντα για το χαρακτήρα που μιλάει, χωρίς καν να τον δεις στο σκίτσο. Μια σπάνια αφηγητική ικανότητα, που ο soloup αποδεικνύει ότι την έχει κατέχει 100%.

Συνολικά Ο Συλλέκτης είναι ένα πολύ δυνατό graphic novel, που πιστεύω πως αξίζει να το διαβάσετε όλοι, χωρίς καν να γνωρίζετε από πριν περί τίνος πρόκειται.

About The Author

spirou Η spirou είναι δασκάλα και αγαπάει τα βιβλία, τις ταινίες και τις κατασκευές. Τα βιβλία του Stephen King είναι το μεγάλο της πάθος. Μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν το SpoilerAlert.gr για να διοχετεύσουν την αγάπη τους για το μοντάζ. Είναι υπεύθυνη για την εκπομπή Βιβλιοσκώληκες, μοντάρει διάφορα βίντεο, γράφει άρθρα και ανανεώνει το instagram της σελίδας.
  • Αγαπημένη ταινία: The Matrix
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Stephen King, Jane Austen
  • Παιδικός ήρωας: Πήτερ Παν
  • Αγαπημένο ζώο: σκύλος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments