Once (2007) – Μια Φορά

*Το άρθρο περιέχει spoilers, προχωρήστε με δική σας ευθύνη*

Αυτός είναι ένας πλανόδιος μουσικός που βγάζει τα προς των ζην επισκευάζοντας ηλεκτρικές σκούπες και παίζοντας σε αγνώστους τραγούδια με την κιθάρα του. Τη μέρα παίζει γνωστά κομμάτια που μπορεί να κάνουν τους περαστικούς να του αφήσουν μερικές πενταροδεκάρες. Το βράδυ, που είναι μόνος, παίζει τις δικές του συνθέσεις γνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κάποιος που θα ενδιαφερθεί για αυτές. Πίσω από τις σπαρακτικές, μελωδικές του συνθέσεις κρύβεται ένας έρωτας που έληξε βίαια και απότομα πριν αρκετά χρόνια. Το συναισθηματικό του κατάλοιπο αποτυπώνεται μοναδικά πάνω σε κάθε στοίχο και κάθε άρπισμα της κιθάρας. Μια νύχτα όμως, αυτή εισέρχεται στο σύμπαν του παρασυρμένη από τον άκρατο δυναμισμό της μουσικής του.

onceposter

Αυτή κατάγεται από άλλη χώρα και μένει με την μαμά της και την δίχρονη κόρη της. Ο σύζυγος της είναι μακριά αλλά η δυνατότητα επανασύνδεσης μαζί του παραμένει ενεργή. Το ταλέντο της είναι το τραγούδι και το να παίζει πιάνο. Και κάπως έτσι, υποχθόνια, άξαφνα και κεραυνοβόλα θα παρασυρθεί από τον δημιουργικό ίστρο αυτού. Μαζί θα παίξουν πανέμορφα κομμάτια, θα τα ηχογραφήσουν, θα μοιραστούν ένα πιάτο φαγητό και κάπως έτσι θα οικοδομήσουν κοινές εμπειρίες που θα τους δέσουν συναισθηματικά. Ένα δέσιμο ζωντανό και δυνατό που δυστυχώς είναι καταδικασμένο να λήξει μοιραία και άδοξα. Ο έρωτας έχει υπάρξει ενεργός, έχει μιλήσει στις καρδιές και των δυο και παρόλο που ήταν πλατωνικός, λύεται σπαρακτικά και απότομα όπως το κόψιμο του εμβρυικού ομφάλιου λώρου.

once

Αυτός θα της ζητήσει αρχικά να περάσει μια νύχτα μαζί του υπονοώντας να συνευρεθούν ερωτικά. Αυτή αποχωρεί παρεξηγημένη και όμως του δίνει αργότερα μια δεύτερη ευκαιρία όταν αυτός μετανιωμένος ζητά επανασύνδεση. Οι δυο τους τελικά συνδέονται μέσω της πραγματικής μουσικής των τραγουδιών και μέσω της υπόκωφης υποσυνείδητης μουσικής των σωμάτων τους. Ο θεατής επιζητά απεγνωσμένα ένα happy end που οι δυο τους θα ζουν αιώνια τον κεραυνοβόλα έρωτα τους. Η ίδια η ζωή όμως έρχεται να του δώσει μια σφαλιάρα επαναφέροντας τον στην σκληρή πραγματικότητα. Ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του κι όμως μια φορά οι δυο τους συνδέθηκαν ερωτικά σε φαντασιωσικό επίπεδο.

  once

About The Author

thanarm
Όταν ήταν μικρός ο thanarm ήταν άταχτος και απρόσεκτος και έπεσε μέσα στη χύτρα με ζωμό από σελιλόιντ. Ναι καλά διαβάσατε σελιλόιντ, αυτό το πλαστικό εύφλεκτο υλικό από νιτροκυτταρίνη, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κινηματογραφικού φιλμ. Οι παρενέργειες βαριές και ανίατες. Από τότε στις φλέβες του κυλάει αυτός ο ζωμός και για να συνεχίζει να κυλάει πρέπει να βλέπει διαρκώς ταινίες… Ενίοτε και να γράφει για αυτές...
  • Αγαπημένες ταινίες: Η Πηγή της Ζωής, Εις το Όνομα του Πατρός, Fight Club, Psycho, Τα Μυαλά που Κουβαλάς
  • Αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Twin Peaks, The X-Files, Breaking Bad
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Irvin Yalom 
  • Παιδικός Ήρωας: Batman
  • Αγαπημένο ΖώοΤο γαϊδούρι, το θαυμάζει για την υπομονή του…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments