The Expanse Season 5 – Άποψη No Spoilers!

Πάντα έλεγα πως η τηλεοπτική σειρά The Expanse αποτελεί το Game of Thrones του διαστήματος. Και φυσικά δεν το λέω αυτό για να τα συγκρίνω σε επίπεδο παραγωγής, αλλά αν έχετε παρακολουθήσει και τα δύο, θα βρείτε αρκετές ομοιότητες στις ιστορίες τους.

Το Expanse πέρασε αρκετές φουρτούνες, όταν κατά τη διάρκεια της τρίτης του season το κανάλι Syfy αποφάσισε να μην το ανανεώσει, με αποτέλεσμα η σειρά να κλείσει όπως όπως και παραδόξως ικανοποιητικά στα τελευταία επεισόδια. Η λύτρωση όμως ήρθε από το Amazon, το οποίο το αγόρασε και όπως δείχνουν τα πράγματα θα το δούμε μέχρι και την έκτη season όπου θα ολοκληρωθεί.

expanse s5

Γιατί τα ανέφερα όλα αυτά; Διότι στην τρίτη season η σειρά έκανε ένα τεράστιο άνοιγμα με την ανακάλυψη νέων κόσμων και γενικά έφτασε σε ένα σημείο που θα μπορούσε να κάνει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Η τέταρτη όμως σεζον και πρώτη για το Amazon το έπαιξε αρκετά εκ του ασφαλούς και δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα, κάτι που προσωπικά περίμενα από την πέμπτη season. Ας μιλήσουμε όμως επιτέλους για αυτήν!

Η season 5 του Expanse ένιωσα πως έκανε αρκετά βήματα πίσω για τη σειρά. Ενώ έχουμε το άνοιγμα των νέων κόσμων και το μεγάλο μυστήριο για τους Χτίστες στο παρασκήνιο, η ιστορία ασχολείται ξανά με τα πολιτικά και την εσωτετική διαμάχη μεταξύ Γης, Άρη και Ζώνης. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν περίμενα πότε θα αναφερθεί ξανά το εξωγήινο είδος, που άλλωστε αυτό είναι που κινεί και όλη την ιστορία, αλλά δυστυχώς απογοητεύτηκα.

expanse s5

Κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα στην season 5 είναι ότι διαχώρισε για πρώτη φορά την πρωταγωνιστική ομάδα, με αποτέλεσμα να αναπνεύσουν όλοι οι χαρακτήρες και να γίνει σωστή ανάπτυξη τους μαθαίνοντας αρκετά πράγματα για το παρελθόν τους. Βέβαια από τη μέση της σεζόν και μετά κατάντησε να γίνει λίγο «Οικογενειακές Ιστορίες» αλλά οκ. Να μου πεις όμως, είναι σωστό να γίνει αυτό στην Season 5 μετά από όσα έχουν συμβεί; Για αυτό το λόγο ένιωσα ότι έκανε βήματα πίσω…

Στη Season 5 του Expanse σίγουρα είδαμε βελτιώσεις στα οπτικά εφέ, αλλά όσον αφορά την ιστορία είναι η λιγότερο αγαπημένη μου. Την όλη υπόθεση με τον επαναστάτη Marco Inaros τη θεωρώ πιο αδύναμη ιστορία από αυτές των προηγούμενων season, αν και όπως θα δείτε στο τέλος η σειρά δίνει μια ωραία υπόσχεση για την επόμενη και τελευταία. Για να δούμε!

ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ SPOILERS!


1) Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που χειρίστηκαν τον θάνατο του Alex. Ενώ βλέπουμε τον χαρακτήρα στην αρχή να προσπαθεί να επανενωθεί με την οικογένεια του και να περνά μια όμορφη σκηνή με τον γιο του, το γεγονός ότι θυσιάστηκε για την Naomi δεν με έπεισε καθόλου. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν είδαμε ποτέ τη θυσία του. Ούτε καν κηδεία δεν του κάνανε…

2) Ενώ η ιδέα να πέσουν μετεωρίτες στη Γη ήταν φοβερή, ήθελα να δω τη μεγάλη καταστρογή που προκλήθηκε σε πραγματικό χρόνο και όχι να τη λένε με exposition. Οκ θέλει budget για να γίνει αυτό σωστά, αλλά μπορούσαν.

3) Τέλος, μετά την τελευταία εξαιρετική σκηνή ελπίζω το επίκεντρο της έκτης σεζόν να είναι ξανά η εξωγήινη μορφή και να μάθουμε επιτέλους περισσότερες πληροφορίες για τους Χτίστες και τον αφανισμό τους.

About The Author

Παναγιώτης Λειβαδάρος
Τα πρωινά μπορεί να οργανώνει τις εκατοντάδες εργασίες που μπορεί να έχει ένα γραφείο, τα βράδια όμως φορά τη σούπερ μάσκα του και...
...όχι δεν βγαίνει στους δρόμους να καταπολεμήσει το έγκλημα, αλλά το λιώνει στις ταινίες και σειρές.
Από μικρός είχα μεγάλη αγάπη για τον κινηματογράφο και το μεγαλύτερό μου πάθος είναι να μιλάω για αυτόν. Θεωρώ πως στην τέχνη γενικά δεν χωρά η αντικειμενικότητα και πως ο καθένας βλέποντας μια ταινία ή σειρά θα εκλάβει διαφορετικά πράγματα. Ο λόγος που αποφάσισα να γράφω δημόσια για το σινεμά είναι να μοιράσω τις απόψεις μου, αλλά και να ακούσω διαφορετικές οπτικές για κάθε ταινία και να δημιουργηθεί μια όμορφη συζήτηση.

  • Αγαπημένη ταινία: V for Vendetta (καλά μαντέψατε!)
  • Αγαπημένος ηθοποιός: Christian Bale
  • Αγαπημένη τηλεοπτική σειρά: House MD
  • Αγαπημένος χαρακτήρας: V
  • Αγαπημένος Υπερήρωας: Batman (είναι σούπερ πλούσιος!)
  • Αγαπημένο βιβλίο: A Song of Ice and Fire
  • Αγαπημένος Οίκος στο Game of Thrones: Lannister
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments