The Little Things (2021) – Άποψη No Spoilers!

Το να εκφράσω τη γνώμη μου για μια αστυνομική ταινία μυστηρίου χωρίς να κάνω spoiler, είναι κάτι που ανέκαθεν με δυσκόλευε. Το The Little Things όμως δεν είναι μια συνηθισμένη ταινία του είδους, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Θα κάνω όμως μια προσπάθεια!

Ο Joe ‘Deke’ Deacon (Denzel Washington) είναι ένας πρώην χαρισματικός και θρυλικός ντετέκτιβ, που πλέον όμως εργάζεται ως αναπληρωτής σερίφη. Σε μια γρήγορη αποστολή συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων, θα σταλεί στο Λος Άντζελες και τυχαία θα έρθει σε επαφή με τον αντικαταστάτη του, Jim Baxter (Rami Malek), που ψάχνει έναν σειριακό δολοφόνο. Ο Deke τότε θα δει πως υπάρχουν κοινά στοιχεία με μια παλιά του υπόθεση και θα του ξυπνήσουν κάποιοι δαίμονες του παρελθόντος του. Σύντομα ο Deke θα δεχθεί να βοηθήσει τον Baxter.

The Little Things

Όπως ανέφερα στην αρχή, το The Little Things δεν πρόκειται μια μια κοινή αστυνομική ταινία μυστηρίου. Ο λόγος είναι ότι όσο κυλά, τόσο περισσότερο δίνει έμφαση στα συναισθήματα των δύο πρωταγωνιστών και στην εμμονή τους να λύσουν την υπόθεση, παρά στο ίδιο το κυνήγι του δολοφόνου. Ο καθένας έχει προσωπικό λόγο που θέλει να πιάσει τον κακοποιό και η πολυπλοκότητα της υπόθεσης κάνει ολοένα και πιο δύσκολο για αυτούς να σκέφτονται με καθαρό μυαλό. Αυτό που θέλει να διδάξει η ταινία είναι πως για οτιδήποτε έχει να κάνει με τη ζωή, τα Μικρά Πράγματα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και μας καθορίζουν σαν ανθρώπους.

The Little Things

Ο ρυθμός είναι πάρα πολύ αργός, κάτι που σίγουρα θα κάνει πολλούς να βαρεθούν. Όσο πιο γρήγορα όμως μπεις στο κλίμα της ταινίας και καταλάβεις που θέλει να το πάει, τόσο καλύτερη γίνεται. Η ένταση και η αγωνία πρωταγωνιστούν σε όλη τη διάρκεια, που σε συνδυασμό με την έλλειψη δράσης δημιουργούν ένα ακόμα πιο βαρύ και ατμοσφαιρικό κλίμα. Οι ερμηνείες των ηθοποιών σίγουρα κλέβουν την παράσταση και είναι από τα μεγαλύτερα θετικά. Το τέλος σίγουρα θα διχάσει και δεν θα είναι αυτό που περιμένετε πολλοί. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά και θεωρώ πως εξυπηρετεί το όλο μήνυμα και σκοπό της πλοκής.

Εν ολίγοις το The Little Things δεν είναι η καλύτερη ταινία του είδους, αλλά σίγουρα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες. Θεωρώ πως αν δώσετε βάση στα Μικρά Πραγματα, τότε είναι ικανή να σας δώσει τροφή για σκέψη. Αν όμως περιμένεις να δεις μια συνηθισμένη αστυνομική υπόθεση, δεν θα την προτείνα!

About The Author

Παναγιώτης Λειβαδάρος
Τα πρωινά μπορεί να οργανώνει τις εκατοντάδες εργασίες που μπορεί να έχει ένα γραφείο, τα βράδια όμως φορά τη σούπερ μάσκα του και...
...όχι δεν βγαίνει στους δρόμους να καταπολεμήσει το έγκλημα, αλλά το λιώνει στις ταινίες και σειρές.
Από μικρός είχα μεγάλη αγάπη για τον κινηματογράφο και το μεγαλύτερό μου πάθος είναι να μιλάω για αυτόν. Θεωρώ πως στην τέχνη γενικά δεν χωρά η αντικειμενικότητα και πως ο καθένας βλέποντας μια ταινία ή σειρά θα εκλάβει διαφορετικά πράγματα. Ο λόγος που αποφάσισα να γράφω δημόσια για το σινεμά είναι να μοιράσω τις απόψεις μου, αλλά και να ακούσω διαφορετικές οπτικές για κάθε ταινία και να δημιουργηθεί μια όμορφη συζήτηση.

  • Αγαπημένη ταινία: V for Vendetta (καλά μαντέψατε!)
  • Αγαπημένος ηθοποιός: Christian Bale
  • Αγαπημένη τηλεοπτική σειρά: House MD
  • Αγαπημένος χαρακτήρας: V
  • Αγαπημένος Υπερήρωας: Batman (είναι σούπερ πλούσιος!)
  • Αγαπημένο βιβλίο: A Song of Ice and Fire
  • Αγαπημένος Οίκος στο Game of Thrones: Lannister
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments