“Το Κυνήγι των Χαμένων Βελανιδιών” – review

O Φράνκι είναι ένας κουλ σκίουρος που δραπετεύει, με περισσή άνεση, από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Επιστρέφοντας στο δάσος διαπιστώνει έντρομος ότι αυτό έχει ξεμείνει από την πολυαγαπημένη του τροφή, τα βελανίδια. Πίσω από την κλοπή βρίσκονται φυσικά οι πανούργοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα βελανίδια για την κατασκευή κρέμας για… οπίσθια! Ο Φράνκι, σαν ένας άλλος George Clooney, μαζεύει την δική του συμμορία των 11 και καταστρώνει σχέδιο διάρρηξης του high-tech εργοστασίου, όπου βρίσκονται όλα τα βελανίδια.
Το Κυνήγι των Χαμένων ΒελανιδιώνΠίσω από τη δημιουργία της ταινίας βρίσκονται οι παραγωγοί του Σρεκ και αν μη τι άλλο η προαναφερθείσα υπόθεση θα προϊδέαζε στην καλύτερη των περιπτώσεων για ένα αλληγορικό καυστικό σχόλιο της ανθρώπινης καταστροφικής λαγνείας, μπολιασμένο με γερές δόσεις χιούμορ και με μηνύματα άκρατης οικολογικής ευαισθησίας. Στην χειρότερη θα προϊδέαζε για μια ταινία που θα χαροποιούσε τους λιλιπούτειους φίλους και ίσως χάριζε και μια δυο στιγμές γέλιου στους συνοδούς ενήλικες. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει κανένα από αυτά τα δύο σενάρια.
Η ταινία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε παιδιά, που και αυτά, αν κρίνω από την ανταπόκρισή τους μέσα στη σκοτεινή αίθουσα, πρέπει να ενθουσιάστηκαν ελάχιστα. Η υπέρμετρη προσπάθεια του σκηνοθέτη Ρος Βένοκουρ να παραδώσει μια κουλ ταινία, λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με το ποιοτικό αποτέλεσμα. Animation που παραπέμπει σε εισαγωγές βιντεοπαιχνιδιών προ 10ετίας, άνευρη σκηνοθεσία, επιπεδωμένο και καθόλου αστείο σενάριο γεμάτο με αδιάφορους χαρακτήρες, συνθέτουν μια από τις πιο ανιαρές παιδικές ταινίες της χρονιάς.
Το Κυνήγι των Χαμένων ΒελανιδιώνΘετικά μπορεί να λειτουργήσει μόνο μέσω της υπναγωγούς της λειτουργίας, αφού με μαθηματική ακρίβεια μπορεί να κλείσει τα μάτια και του πιο ξεκούραστου ενήλικα. Ακόμα και τα υποψιασμένα παιδιά, όταν έχουν παρακολουθήσει τα σκεπτόμενα διαμαντάκια της Pixar, με δυσκολία θα βρουν εδώ κάτι που θα τους εξιτάρει. Αρκετές φορές αναρωτήθηκα μήπως φταίει η μεταγλώττιση στα ελληνικά και οι χαμένες στη μετάφραση αστείες ατάκες, αλλά αμέσως μετά, παρακολουθώντας το άσχημο animation και τις επαναλαμβανόμενες σεκάνς δράσης, αναθεώρησα.
Το Κυνήγι των Χαμένων ΒελανιδιώνΚρίμα γιατί η όλη αισθητική μιας animation παιδικής εκδοχής του Ocean’s 11 και του snatch φαινόταν πολλά υποσχόμενη. Για το καλό το δικό σας και των παιδιών σας, απλά προσπεράστε.

About The Author

thanarm
Όταν ήταν μικρός ο thanarm ήταν άταχτος και απρόσεκτος και έπεσε μέσα στη χύτρα με ζωμό από σελιλόιντ. Ναι καλά διαβάσατε σελιλόιντ, αυτό το πλαστικό εύφλεκτο υλικό από νιτροκυτταρίνη, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κινηματογραφικού φιλμ. Οι παρενέργειες βαριές και ανίατες. Από τότε στις φλέβες του κυλάει αυτός ο ζωμός και για να συνεχίζει να κυλάει πρέπει να βλέπει διαρκώς ταινίες… Ενίοτε και να γράφει για αυτές...
  • Αγαπημένες ταινίες: Η Πηγή της Ζωής, Εις το Όνομα του Πατρός, Fight Club, Psycho, Τα Μυαλά που Κουβαλάς
  • Αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές: Twin Peaks, The X-Files, Breaking Bad
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Irvin Yalom 
  • Παιδικός Ήρωας: Batman
  • Αγαπημένο ΖώοΤο γαϊδούρι, το θαυμάζει για την υπομονή του…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments