Το Γιαρκ – κριτική βιβλίου

Είχα καιρό που έψαχνα κάτι τέτοιο: ένα βιβλίο τρομακτικό και παράλληλα αστείο, για τα παιδιά εκεί γύρω στην εφηβεία που θέλουν κάτι διαφορετικό να διαβάσουν. Και το βρήκα σε αυτό το μικρό βιβλίο, που μιλάει για ένα τέρας που τρώει τα καλά παιδιά, το Γιαρκ. Το τέρας ψάχνει λοιπόν για τα -ολοένα και λιγότερα- καλά παιδιά, μιας και τα κακά έχουν άσχημη γεύση και του προκαλούν καούρες. Όταν όμως γνωρίζει τη Μαντλέν κάτι πάει να αλλάξει μέσα του…

Οι περιπέτειες του Γιαρκ γράφονται με ομοιοκαταληξία και χιούμορ, κάτι για το οποίο φαίνεται πως έγινε πολύ καλή δουλειά και στη μετάφραση, πράγμα που δεν είναι εύκολο.

Οι λεπτομερείς εικόνες με μαύρο μελάνι που το συνοδεύουν, δίνουν ένα στιλ παλαιότερης εποχής στο βιβλίο, σαν μια ιστορία που μας διηγείται γύρω από τη φωτιά ένας πολύ αστείος παππούς.

Πέρα από τα παιδιά 11-15 ετών, η ιστορία θα διασκεδάσει και ενήλικες, μιας και το χιούμορ πάντα είναι καλοδεχούμενο και η ιστορία προσφέρει τροφή για σκέψη. Το βιβλίο αποτελεί καλό δώρο για την εποχή του Halloween, αλλά και για όλο το χρόνο, σε όσους αγαπάνε το διάβασμα ή και όσους θέλετε να το αγαπήσουν, σε όσους διασκεδάζουν με τον τρόμο, το αλλόκοτο και το διαφορετικό. Διαβάζεται πολύ γρήγορα και σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας ιστορίες!

 

 

About The Author

spirou Η spirou είναι δασκάλα και αγαπάει τα βιβλία, τις ταινίες και τις κατασκευές. Τα βιβλία του Stephen King είναι το μεγάλο της πάθος. Μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν το SpoilerAlert.gr για να διοχετεύσουν την αγάπη τους για το μοντάζ. Είναι υπεύθυνη για την εκπομπή Βιβλιοσκώληκες, μοντάρει διάφορα βίντεο, γράφει άρθρα και ανανεώνει το instagram της σελίδας.
  • Αγαπημένη ταινία: The Matrix
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Stephen King, Jane Austen
  • Παιδικός ήρωας: Πήτερ Παν
  • Αγαπημένο ζώο: σκύλος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments