3 Χριστουγεννιάτικα Βιβλία Για Παιδιά

Χριστούγεννα χωρίς βιβλία δεν γίνονται! Γι’αυτό διαλέξαμε τρία πανέμορφα παιδικά, χριστουγεννιάτικα βιβλία και σας τα προτείνουμε.

Ο μαγικός τάρανδος της Όλι

Συγγραφέας: Nicola Killen

Εικονογράφος: Nicola Killen

Προτεινόμενες ηλικίες*: 3-6 ετών

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χριστουγεννιάτικη μαγεία για τα μικρά παιδιά, με τη βοήθεια της ονειρικής εικονογράφησης, με άσπρη-μαύρη-κόκκινη παλέτα, ασημένιες πινελιές και “παράθυρα” από τη μια σελίδα στην άλλη, που εντυπωσιάζουν τα παιδιά. Μια γλυκιά ιστορία, στην οποία η Όλι περνάει μερικές όμορφες στιγμές με έναν από τους ταράνδους του Αι-Βασίλη, λίγο πριν το ταξίδι του σε όλη τη γη για να μοιράσει δώρα στα παιδιά.  

Ένα δώρο για τον καθένα!

Συγγραφέας: Birdie Black

Εικονογράφος: Rosalind Beardshaw

Προτεινόμενες ηλικίες*: 3-6 ετών

Εκδόσεις: Ίκαρος

Ο Βασιλιάς αγοράζει ένα τόπι ύφασμα για να δωρίσει μια κάπα στην κόρη του, αλλά με τα περισσεύματα μια υπηρέτρια καταφέρνει να φτιάξει ένα παλτό για τη μητέρα της. Με τα δικά της περισσεύματα ένας μικρός ασβός φτιάχνει ένα καπέλο δώρο για τον μπαμπά του. Η ιστορία συνεχίζεται έτσι μέχρι να τελειώσει ολόκληρο το ύφασμα και να μείνουν ευχαριστημένα όλα τα πλάσματα της ιστορίας. Αυτή η ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία μαθαίνει στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε ό,τι έχουμε. Οτιδήποτε δεν χρησιμεύει σε εμάς, μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για κάποιον άλλο, επομένως δε γινόμαστε σπάταλοι, αλλά μαθαίνουμε πόσο σημαντικά είναι τα υλικά που μας προσφέρει η φύση.  

Ο νάνος δεν κοιμάται

Συγγραφέας: Astrid Lindgren

Εικονογράφος: Kitty Crowther

Προτεινόμενες ηλικίες*: 3-6 ετών

Εκδόσεις: Μάρτης

Πώς μπορούμε να μεταφέρουμε στα παιδιά την αίσθηση των Χριστουγέννων, χωρίς να έχουμε να πούμε μια περιπετειώδη ιστορία; Με αυτό το βιβλίο, όπου βλέπουμε τον Νάνο να κάνει μια βόλτα όταν όλοι έχουν κοιμηθεί στο χιονισμένο αγρόκτημα όπου μένει, να χαϊδεύει όλα τα ζωάκια και να τα διαβεβαιώνει ότι σύντομα θα έρθει η άνοιξη.

Ο τρόπος που μας “δίνεται” αυτή η ιστορία, την κάνει να μοιάζει με παλιά και παραδοσιακή, ενώ η ησυχία και η γαλήνη που αποπνέει, την κάνουν απολύτως κατάλληλη για το τελείωμα της ημέρας, λίγο πριν τα όνειρα.

———————————

*Προτεινόμενες ηλικίες: το πότε μπορεί ένα παιδί να απολαύσει, να κατανοήσει και να αντλήσει κάποια ευχαρίστηση ή κάποιο μάθημα από ένα βιβλίο, εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες (ερεθίσματα, εμπειρίες, ωριμότητα κ.α.) και όχι αποκλειστικά από την ηλικία του.

About The Author

spirou Η spirou είναι δασκάλα και αγαπάει τα βιβλία, τις ταινίες και τις κατασκευές. Τα βιβλία του Stephen King είναι το μεγάλο της πάθος. Μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν το SpoilerAlert.gr για να διοχετεύσουν την αγάπη τους για το μοντάζ. Είναι υπεύθυνη για την εκπομπή Βιβλιοσκώληκες, μοντάρει διάφορα βίντεο, γράφει άρθρα και ανανεώνει το instagram της σελίδας.
  • Αγαπημένη ταινία: The Matrix
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Stephen King, Jane Austen
  • Παιδικός ήρωας: Πήτερ Παν
  • Αγαπημένο ζώο: σκύλος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments