“Τρεις Σκιές” του Cyril Pedrosa

Τρεις Σκιές

Δυο γονείς με το αγοράκι τους ζουν ξέγνοιαστοι ώσπου τρεις  σκιές τους απειλούν. Ο πατέρας του Γιοακίμ θα προσπαθήσει να τον σώσει, είναι όμως αυτό δυνατό; Το graphic novel του Cyril Pedrosa μιλά για την απώλεια και την άρνησή μας. Όμως “οι τρεις σκιές” δεν χρησιμοποιούν δάκρυα ή την αναπαράσταση του θανάτου.

Η ιστορία στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιεί την αλληγορία σε μια εποχή του παρελθόντος, στην οποία μια ευτυχισμένη οικογένεια ζει στην εξοχή. Όλα ξεκινούν απλά, ακόμα και το σκίτσο αποτελείται από απλές χαρούμενες γραμμές. Τρεις ΣκιέςΌμως οι τρεις σκιές αρχίζουν να απειλούν τους γονείς και το μοναχογιό. Μαγικά στοιχεία περιπλέκουν την ιστορία, ταξιδεύοντάς μας σε μέρη γεμάτα απόγνωση και φόβο. Μαζί με αυτά, οι γραμμές του σκίτσου γίνονται πιο έντονες, πιο σκοτεινές. Καταφέρνουν με μαεστρία να αντηχούν στα αυτιά μας, καθώς εκρηγνύονται μπροστά μας.

Τρεις ΣκιέςΤρεις Σκιές Η δράση και οι εικόνες είναι αυτές που μας αιχμαλωτίζουν, καθώς διαβάζουμε τις Τρεις Σκιές. Αλλά, αφού κλείσουμε το βιβλίο, θα καταλάβουμε αυτά που ήθελε να μας πει ο δημιουργός του. Και για αυτά θα τον ευγνωμονούμε.

About The Author

Αλέξανδρος Ζ. Καταναλωτής τέχνης, Ντετέκτιβ ονείρων, Υπαρξιακός προγραμματιστής.     Έχει δυο αγελάδες.
  • Αγαπημένος Παλαιός: Yad-Thaddag
  • Αγαπημένος φανταστικός φίλος: Frank the rabbit
  • Καλύτερα 5 τελευταία λεπτά ζωής: Κοιτάζοντας τη Γη
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments