50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο – review

50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο Αν αγαπάτε την ιστορία, αλλά θέλετε να μάθετε τα βασικά ιστορικά γεγονότα του ανθρώπινου γένους με σύντομο, αλλά οργανωμένο τρόπο, αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο για εσάς.

Στο “50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο” θα διαβάσετε για την άνοδο και την πτώση αυτοκρατοριών, θρησκειών και φυλών και για ιδέες και πολιτεύματα που επηρέασαν ολόκληρα έθνη.

Η ιστορική αναδρομή ξεκινάει από την αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα (Αίγυπτος, Κλασική Ελλάδα, Ρώμη, Βίκινγκς, Ινδία, αυτοκρατορική Κίνα, Ίνκας και Αζτέκοι κ.α.), περνάει στην Αναγέννηση και συνεχίζει στην πρόσφατη ιστορία, με τον εμφύλιο στην Αμερική και τους παγκόσμιους πολέμους. Αναφέρεται ακόμα στη δουλεία, την άνοδο του σοσιαλισμού και τα δικαιώματα των γυναικών και φτάνει μέχρι και σήμερα. Σε κάθε ένα από τα 50 κεφάλαια, αφιερώνονται 4 σελίδες.

50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο
Στα θετικά του βιβλίου θα έβαζα την ιστορική χρονογραμμή σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου, που σε βοηθάει να δεις τα γεγονότα μαζεμένα και με τη σειρά, όπως επίσης και τα επιλεγμένα αποφθέγματα διάφορων προσωπικοτήτων.
50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμοΑυτό που θα έλεγα πως του λείπει είναι οι εικόνες. Προσωπογραφίες προσωπικοτήτων, κάποιοι μικροί χάρτες, ακόμα και γκραβούρες – οι οποίες θα ταίριαζαν πολύ στην αισθητική του βιβλίου – θα βοηθούσαν ώστε να παίρνεις μια ιδέα για τα αντικείμενα ή τις περιοχές που αναφέρονται και θα έκαναν το βιβλίο ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Το μέγεθός του είναι ό,τι πρέπει για όσους δεν επιθυμούν να διαβάσουν ιστορικά βιβλία εγκυκλοπαιδικών διαστάσεων, αλλά θέλουν να έχουν μια σφαιρική άποψη για την εξέλιξη του ανθρώπου μέσα στους αιώνες. Πιστεύω πάντως πως η ανάγνωση του βιβλίου μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για περαιτέρω “εξερευνήσεις” σε άλλα ιστορικά βιβλία και σίγουρα θα σας παρακινήσει να διαβάσετε πιο επισταμένα για κάποιες από τις ιστορικές περιόδους που σας τράβηξαν την προσοχή.About The Author

spirou Η spirou είναι δασκάλα και αγαπάει τα βιβλία, τις ταινίες και τις κατασκευές. Τα βιβλία του Stephen King είναι το μεγάλο της πάθος. Μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν το SpoilerAlert.gr για να διοχετεύσουν την αγάπη τους για το μοντάζ. Είναι υπεύθυνη για την εκπομπή Βιβλιοσκώληκες, μοντάρει διάφορα βίντεο, γράφει άρθρα και ανανεώνει το instagram της σελίδας.
  • Αγαπημένη ταινία: The Matrix
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Stephen King, Jane Austen
  • Παιδικός ήρωας: Πήτερ Παν
  • Αγαπημένο ζώο: σκύλος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments