Τα 10 καλύτερα βιβλία των τελευταίων ετών

Η καλή λογοτεχνία ίσως να έχει συνδεθεί με τα κλασικά έργα, παράγονται όμως και στις μέρες μας εξαιρετικά βιβλία, που όταν τα διαβάζουμε αλλάζουν τη ζωή μας. Συγκεντρώσαμε 10 από αυτά και τα παρουσιάζουμε εκτενώς σε ξεχωριστά άρθρα. Κάντε κλικ στους τίτλους για να μάθετε περισσότερα και προτείνετέ μας και τα δικά σας αγαπημένα.

Ένα από τα πιο δυνατά βιβλία που θα διαβάσετε ποτέ είναι το Περί Τυφλότητος. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν το φως τους εξαιτίας μιας επιδημίας τυφλότητος, η πείνα, η βρώμα και ο φόβος επικρατούν. Οι άνθρωποι γίνονται αγρίμια και τη θέση της λογικής παίρνει το ένστικτο.

syllogi1Ισλανδία 1829. Μια γυναίκα πρέπει να περάσει το διάστημα μέχρι την εκτέλεσή της, μαζί με μια οικογένεια άγνωστη σε αυτή. Η συγγραφέας δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις, προκαλεί όμως έντονα συναισθήματα. Εξαιρετικό βιβλίο τα Έθιμα Ταφής.

syllogi6Δυό Γάλλοι στρατιώτες επιζούν από τη φρίκη του Α’ παγκοσμίου πολέμου, δυσκολεύονται όμως να επιζήσουν στην ίδια τους την πατρίδα. Καλή Αντάμωση Εκεί Ψηλά. Η εξιστόρηση της ιστορίας θα σας συνεπάρει.

syllogi4Ένας φτωχός άνθρωπος ζει σε μια πόλη στα τέλη του 19ου αιώνα χωρίς συγγενείς και χωρίς κάποιον να τον βοηθήσει. Τριγυρίζει στους δρόμους της πόλης, προσπαθώντας να γράψει κάποιο άρθρο που θα δημοσιευτεί στις εφημερίδες, ώστε να κερδίσει λίγα χρήματα για να φάει. Η πείνα θα σας συγκινήσει βαθιά και θα μείνει μαζί σας για πολύ καιρό αφού το τελειώσετε.

syllogi3Το Ημερολόγιο του Χειμώνα είναι η ξεχωριστή αυτοβιογραφία του συγγραφέα Paul Auster, που έφτασε στο “χειμώνα” της ζωής του και μετράει όσα έζησε. Αληθινό, διασκεδαστικό και ευαίσθητο.

syllogi5700 περίπου σελίδες αριστουργηματικής αφήγησης και μια παραμυθένια, αν και κάποιες φορές σκοτεινή, αίσθηση. Ο Αντριά, ένα μικρό αγόριο που μεγαλώνει στην Ισπανία τη δεκαετία του ‘50 σε μια οικογένεια πλούσια από υλικά αγαθά, αλλά φτωχή από αγάπη και κατανόηση. Τέρμα στην εποχή της αθωότητας θα έρθει να βάλει η δολοφονία του πατέρα του και ένα κύμα μυστικών και αποκαλύψεων που συνδέονται με αυτή. Το Confiteor είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία που έχουμε διαβάσει.

syllogi2Πάτι και Ρόμπερτ. Η σύνδεση μεταξύ τους ήταν καρμική και, όπως όλα τα ευλογημένα από τη μοίρα γεγονότα, ήταν απόλυτη και καθοριστική. Μαζί θα ανακάλυπταν τον κόσμο και την τέχνη ή, μάλλον καλύτερα, τον κόσμο της τέχνης. Το “Πάτι και Ρόμπερτ” είναι μια καταπληκτική ιστορία ενηλικίωσης δύο ανθρώπων με όνειρα, την εποχή που ακόμα τα όνειρα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα.

syllogi7Γαλλία, δεκαετία του ’60. Οι ήρωες της Λέσχης των Αθεράπευτα Αισιόδοξων, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, ονειρεύονται να φτιάξουν τη ζωή τους σε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο που μοιάζει με γαλλική σουρεαλιστική ταινία!

Η πόλη και η πόλη. Δυο κόσμοι. Ο ένας είναι ακριβώς από πάνω από τον άλλον, αλλά αναποδογυρισμένος! Ίσως αν σήκωνες το χέρι σου ψηλά να μπορούσες να αγγίξεις το κεφάλι κάποιου από την αναποδογυρισμένη πόλη. Δράση μέχρι το τέλος του βιβλίου, μυστήριο και αγωνία σε ένα βιβλίο γεμάτο πλοκή.

syllogiΜέσα από τις τέσσερις ενότητες του βιβλίου Αιρετικοί, ο αναγνώστης θα ταξιδέψει από την ναζιστική Ευρώπη στη μπατιστική Κούβα και από το Άμστερνταμ του 17ου αιώνα, την Νέα Ιερουσαλήμ, όπως συνήθιζαν να το αποκαλούν, στο κουβανικό Μαϊάμι των τελευταίων δεκαετιών.

* Μπορείτε να βρείτε τα textures  που χρησιμοποιούμε στο texturefabrik. Είναι εντελώς δωρεάν, αλλά μπορείτε να ενισχύσετε με donations *

About The Author

spirou Η spirou είναι δασκάλα και αγαπάει τα βιβλία, τις ταινίες και τις κατασκευές. Τα βιβλία του Stephen King είναι το μεγάλο της πάθος. Μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν το SpoilerAlert.gr για να διοχετεύσουν την αγάπη τους για το μοντάζ. Είναι υπεύθυνη για την εκπομπή Βιβλιοσκώληκες, μοντάρει διάφορα βίντεο, γράφει άρθρα και ανανεώνει το instagram της σελίδας.
  • Αγαπημένη ταινία: The Matrix
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Stephen King, Jane Austen
  • Παιδικός ήρωας: Πήτερ Παν
  • Αγαπημένο ζώο: σκύλος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Άγγελος Μανουσόπουλος
6 years ago

Η “Πείνα” είναι μυθιστόρημα των τελευταίων ετών του 19ου αιώνα. Γράφτηκε το 1890.