Ιστορία Χωρίς Όνομα – Μυθιστόρημα

Μια από τις αναμνήσεις που έχω από εμένα παιδί, είναι η ανάγνωση βιβλίων σαν “Τα μυστικά του βάλτου“, “Μάγκας“,”Στον καιρό του Βουλγαροκτόνου” και “Το παραμύθι χωρίς όνομα“. Αγάπησα βαθιά τη συγγραφέα τους, Πηνελόπη Δέλτα, αλλά δυστυχώς λίγα πράγματα ήξερα για εκείνη και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της.

istoria_xwris_onoma_
Ο Στέφανος Δανδόλος έρχεται να ρίξει φως σε αυτά, με το νέο του βιβλίο “Ιστορία χωρίς όνομα“. Ένα βιβλίο το οποίο μιλάει για τον έρωτα της συγγραφέα για τον διπλωμάτη Ίωνα Δραγούμη και τις καταστροφές που προξένησε αυτός ο έρωτας στη ζωή της. Από την Βιέννη του 1908, έως και την Αθήνα του 1941, ο Σ. Δανδόλος ακολουθεί τη ζωή και τον θάνατο της συγγραφέα, μέσω των ημερολογίων της. Στις 27-04-1941, τα γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα. Η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτονεί, πίνοντας δηλητήριο. Μετά από πενθήμερη μάχη, αφήνει την τελευταία της πνοή στις 2-5-1941. Μαζί με ένα σημείωμα:
«Παιδιά μου, ούτε παπά, ούτε κηδεία. Παραχώστε με σε μια γωνιά του κήπου, αλλά μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν ζω πια. Φροντίστε τον πατέρα σας. Τον φιλώ σφιχτά. Π.Σ. Δέλτα»
Στον τάφο της, στον κήπο του σπιτιού της, χαράχτηκε η λέξη ΣIΩΠH.
Είναι γνωστό ότι η σκέψη του Ίωνα Δραγούμη ήταν μαζί της, ως το τέλος.
“Το ξέρω πως είμαι τρελή∙ μα η αγάπη κάποιον τρελαίνει… ”

Το βιβλίο θα εκδοθεί στις 23-11-2017, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πηγές: 12

About The Author

Konstantina Makridaki
Full time consultant, part time all kinds of everything. Όταν δεν είναι στην δουλεία κυκλοφορεί με ένα βιβλίο στο χέρι και πηγαίνει για μάθημα/παράσταση improv. Η σχέση της με τα βιβλία μπορεί να παρομοιαστεί με την σχέση Gollum-δαχτυλιδιου. Αγαπά να διαβάζει ακόμα και τα είδη που μισεί, για να μπορεί να τα κράζει με ευχαρίστηση μετά. Παθιάζεται με τις ξένες γλώσσες , οι οποίες την βοηθούν να διαβάζει ακοοοοοοομα περισσότερα βιβλία! Όνειρο της, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.
  • Αγαπημένες ταινίες: YA, Βαλκανικές, όλες του Πέδρο Αλμοδόβαρ
  • Αγαπημένος Συγγραφέας:Ιζαμπέλ Αλιέντε
  • Παιδικοί Ήρωες:Ματίλντα, Ερμιόνη Γκρέιντζερ
  • Αγαπημένο Ζώο:Γάτα (Ornithorhynchus anatinus)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments