Thor Ragnarok – Review

Το Thor Ragnarok είναι η 635η ταινία της Marvel. Καλά, δεν είναι η 635η ταινία, αλλά δεν θα κάθομαι να μετράω τώρα! Ωστόσο, είναι σίγουρα η τρίτη σόλο ταινία του Thor. Αν και δεν είναι και τόσο ‘’σόλο’’, μιας και παίζει μέσα o Hulk, που είχε λείψει μαζί με τον Θεό του κεραυνού από το civil war και όπως και να το κάνουμε, τα επιθυμήσαμε τα παιδιά.

thor_ragnarok

Η τρίτη ταινία ξεκινάει με τον Thor να ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να αποτρέψει τον ερχομό του Ragnarok, κάτι σαν την αποκάλυψη για τους Νορβηγούς. Κάποια στιγμή επιστρέφει στον τόπο του, την Asgard, και βρίσκει τον αδελφό του, τον Loki, που τον είχε για νεκρό, να προσποιείται τον πατέρα τους. Ο Thor τον ξεσκεπάζει σύντομα και για να μην τα πολυλογώ, ψάχνουν τον πατέρα τους, τον βρίσκουν, τους λέει πως το Ragnarok είναι αναπόφευκτο, το ένα φέρνει το άλλο, σκάει μύτη η κακιά της ταινίας, η Hela, τους ξεφτιλίζει και τους στέλνει στην άκρη του σύμπαντος. Εκεί πιάνουν τον Thor και τον κάνουν μονομάχο, συναντάει και τον φιλαράκο του τον Hulk και φτιάχνει μια ομάδα που πρέπει να αποδράσουν όλοι μαζί από τον πλανήτη όπου είναι φυλακισμένοι και να πάνε στην Asgrad, ώστε να σταματήσουν την Hela.

Ξεπέταξα κάπως συνοπτικά το story, γιατί ειλικρινά η ιστορία δεν έχει και τόση σημασία. Η ταινία είναι μια καλή κωμωδία, με ωραίο ρυθμό, δεν κάνει κοιλιά, έχει αξιοπρεπείς και μπόλικες σκηνές δράσης, αλλά το σενάριο δεν είναι κάτι το κοσμοϊστορικό. Η Marvel, μετά από τόσες ταινίες που έχει κάνει, ξέρει πλέον τι θέλει το κοινό της και το παραδίδει, χωρίς να προδώσει τις προσδοκίες κανενός, αλλά ούτε και να τις ξεπεράσει.thor-and-loki

Οι Chris Hemsworth, Tom Hiddleston και Mark Ruffalo έχουν μπει για τα καλά στο πετσί των ρόλων των Thor, Loki και Hulk αντιστοίχως μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, οπότε τους ξέρουμε και τους εμπιστευόμαστε, όπως τη χλωρίνη klinex! Η Cate Blanchett έχει τον ρόλο της Hela και πραγματικά υποσκιάζει τον οποιονδήποτε μοιράζεται τη σκηνή. Επίσης, το μαύρο μαλλί, τα smokey μάτια και τα στενά δερμάτινα, δεν βλάπτουν. Εμφανίζονται και άλλοι νέοι χαρακτήρες, στους οποίους δεν χρειάζεται να αναφερθώ αν δεν θέλω να κάνω spoil, απλά θα πω πως κανένας δεν γίνεται κουραστικός. Εκτός ίσως από την ιστορία με έναν ρουφιάνο, αλλά ποιος νοιάζεται;

Το Thor Ragnarok, παρόλο που κάνει κάποια τολμηρά βήματα, εν τέλει είναι μια ακόμα καλή ταινία της Marvel, με όσα καλά και κακά συνεπάγεται αυτό. Μετά από δέκα περίπου χρόνια που βγάζει ταινίες, το σινεφίλ κοινό έχει αποφασίσει αν τις απολαμβάνει ή όχι.

Είναι λοιπόν μια καλή, διασκεδαστική, αστεία ταινία με υπερήρωες που δεν θα απογοητεύσει τους φανς του είδους; Ναι, αδιαμφισβήτητα ναι! Θα αλλάξει τη ζωή κανενός; Όχι, αν είναι πάνω από δέκα χρονών.

About The Author

Χρήστος Καραντωνίου
Από τότε που ήμουν μικρό αγόρι, ήμουν πολύ εσωστρεφής και χαμηλών τόνων, με αποτέλεσμα να με τραμπουκίζουν και να μου φέρονται άσχημα τα άλλα παιδιά. Όλα όμως άλλαξαν (όχι απαραίτητα προς το καλύτερο), όταν μια μέρα σε μια εκδρομή με το σχολείο μου, έκοψα το δάχτυλό μου στις σελίδες ενός ραδιενεργού βιβλίου. Έκτοτε φοράω χιπστερογυαλιά και τρέφω μια αγάπη σε βαθμό καψούρας για τα βιβλία, αλλά και τα κόμικς έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και στη βιβλιοθήκη μου.
Προσπαθώ να ζω στη Θεσσαλονίκη, προσποιούμαι (εντυπωσιακά ανεπιτυχώς) τον εκκολαπτόμενο φιλόλογο, αραιά και που εργάζομαι. Πάντα ζήλευα τους ανθρώπους που μπορούν να πουν ''το αγαπημένο μου Χ'', όπου Χ=βιβλίο, ταινία, μουσική κ.τ.λ.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments