Το Dune επιστρέφει: Star Wars για μεγάλους;Η αγαπημένη μας σειρά sci-fi βιβλίων επιστρέφει και υπεύθυνη για αυτό είναι η Legendary Entertainment. Η Legendary είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2016 ότι απέκτησε τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δικαιώματα της σειράς. Σεναριογράφος θα είναι ο Eric Roth, γνωστός από τις ταινίες Forrest Gump, Munich, The Insider, Ali ενώ σκηνοθέτης θα είναι ο Denis Villeneuve. 
Η Legendary ανέλαβε μια μεγάλη πρόκληση. Και ο Denis Villeneuve θα είναι ο σκηνοθέτης που θα καταφέρει το αδύνατο. Το έχει ήδη αποδείξει, σε ταινίες όπως το Blade Runner 2049 (sequel του Blade Runner) και το Arrival.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε σε συνέντευξή του: “Οι περισσότερες από τις βασικές ιδέες του Star Wars προέρχονται από το Dune. Ο στόχος είναι να κάνουμε το Dune να μοιάζει με ταινία Star Wars που δεν είδαμε ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε ότι είναι το Star Wars για μεγάλους.”

Ο Frank Herbert έγραψε 6 βιβλία της σειράς Dune, το ένα πιο συγκλονιστικό από το άλλο. Η Σειρά συνεχίστηκε από τον γιο του, με την βοήθεια του συγγραφέα sci-fi Kevin J. Anderson. Ακόμα και να μην λάβουμε αυτά τα βιβλία υπ’όψιν, έστω και τα τρια πρώτα βιβλία της σειράς μόνο, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια ταινία. Μπορεί κανεις να πει ότι ο λόγος που απέτυχε ο David Lynch, είναι ότι προσπάθησε να δώσει ένα “τέλος” σε κάτι που ήταν απλά η αρχή. Αντίθετα, το σχέδιο του Villeneuve είναι να “ξεκινήσει την ιστορία από το πρώτο βιβλίο”.

Έχουν υπάρξει προσπάθειες μεταφοράς του Dune στην οθόνη από την ταινία του Lynch το 1984. Αξιομνημόνευτη ήταν η μίνι-σειρά που βγήκε το 2000, η οποία μπορεί να ήταν πιστότερη μεταφορά του saga σε σχέση με την ταινία, αλλά είχε πολύ λιγότερους οικονομικούς πόρους σε σχέση με αυτή. Ακολούθησε η μινι-σειρά “Children Of Dune”, η οποία συνδύαζε στοιχεία από το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο της σειράς, Dune Messiah(Ο Μεσσίας του Ντιούν) και Children of Dune (Τα παιδιά του Ντιούν). Και τα δυο βιβλία αυτά είναι πλούσια σε υλικό, ώστε να τροφοδοτήσουν πιθανές επόμενες σεζόν.

Παρ’ολα αυτά, οι προσπάθειες που έχουν υπάρξει ως τώρα έχουν αποτύχει, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Jodorowsky, η οποία έγινε και ταινία. (Jodorowsky’s Dune, 2013). Λένε ότι είναι η καλύτερη ταινία που αφορά το Dune μέχρι στιγμής.πηγή: http://www.denofgeek.com/

About The Author

Konstantina Makridaki
Full time consultant, part time all kinds of everything. Όταν δεν είναι στην δουλεία κυκλοφορεί με ένα βιβλίο στο χέρι και πηγαίνει για μάθημα/παράσταση improv. Η σχέση της με τα βιβλία μπορεί να παρομοιαστεί με την σχέση Gollum-δαχτυλιδιου. Αγαπά να διαβάζει ακόμα και τα είδη που μισεί, για να μπορεί να τα κράζει με ευχαρίστηση μετά. Παθιάζεται με τις ξένες γλώσσες , οι οποίες την βοηθούν να διαβάζει ακοοοοοοομα περισσότερα βιβλία! Όνειρο της, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.
  • Αγαπημένες ταινίες: YA, Βαλκανικές, όλες του Πέδρο Αλμοδόβαρ
  • Αγαπημένος Συγγραφέας:Ιζαμπέλ Αλιέντε
  • Παιδικοί Ήρωες:Ματίλντα, Ερμιόνη Γκρέιντζερ
  • Αγαπημένο Ζώο:Γάτα (Ornithorhynchus anatinus)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments