Το Νησί της Τρέλας

Το Νησί της Τρέλας

Στη Τζαμάουα, ένα νησί που έχει πάντα καλοκαίρι, όλοι λιάζονται στις παραλίες και τρώνε παγωτά. Μέχρι που ο Πρασογένης και το πλήρωμά του από παπαγάλους καταφθάνουν για να κάνουν ό,τι κάνουν οι πειρατές: να ξεθάψουν τον θησαυρό του νησιού. Έτσι, η Καλαμαρένια, ο Μπανανέος και το Χταποδίνι ξεκινούν να βρουν τον μυστηριώδη Σαγονιάρη, έναν χορτοφάγο καρχαρία πυγμάχο, που θα τους βοηθήσει να σώσουν τον πολύτιμο θησαυρό.

Όπως καταλάβατε, μιλάμε για ένα παιδικό κόμικ. Τέτοιου είδους κόμικς, όμως, σπανίζουν στην Ελλάδα, με εξαίρεση φυσικά τις μεταφράσεις ξένων τίτλων. Έτσι ο Meliss αποφάσισε να γράψει και σχεδιάσει μια ευχάριστη καλοκαιρινή περιπέτεια για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Μεγάλα καρέ, καθαρό σχέδιο, καρτουνίστικη σκηνοθεσία και λεπτομέρειες στο background συνιστούν ένα κόμικ που δεν είναι απλοϊκό, αλλά μπορεί να κερδίσει την προσοχή του παιδιού.

Το Νησί της Τρέλας

Όπως όμως αναφέρεται συχνά, ένα καλό παιδικό κόμικ, μπορεί να διαβαστεί και από έναν ενήλικα. Και αυτό ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Χωρίς να μιλάμε, βέβαια, για ένα κόμικ τύπου Αστερίξ, ένας αναγνώστης μεγαλύτερης ηλικίας (ο μπαμπάς ή η μαμά ενδεχομένως) δε θα χασμουριούνται διαβάζοντάς το.

Το Νησί της Τρέλας

About The Author

Γιώργος Τρου

Πολυκύτταρος οργανισμός αγνώστου είδους. Θα τον βρείτε να κάνει ταξίδια με τον Κόρτο Μαλτέζε στον Ειρηνικό, να κυνηγάει εγκληματίες με τον Batman ή να τρώει αγριογούρουνα στο γνωστό γαλατικό χωριό, που αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους Ρωμαίους εισβολείς. Λατρεύει όσο τίποτε άλλο τη μουσική του Ennio Morricone και τις καλές μπύρες.

  • Αγαπημένη ταινία: Oldboy, The Good, the Bad and the Ugly, V for Vendetta, Amores Perros, Akira και η λίστα δεν έχει τελειωμό...
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δυσκολεύεται να επιλέξει μεταξύ George Orwell και Stephen King
  • Παιδικός ήρωας:  ο Πίκος Απίκος, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος
  • Αγαπημένο ζώο:  ο Ντίπο, ο μπετονένιος γλάρος από το Ινκάλ
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments