urnovl : Ένας καινοτόμος online εκδότης στις υπηρεσίες σας!

urnovl

Στο φετινό Φantasticon είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία στο χώρο των εργαλείων συγγραφής, τo urnovl.

Η αγάπη των δημιουργών και η πολύ καλή παρουσίαση της πλατφόρμας, μας κέρδισαν, και αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους για να μάθουμε περισσότερα.

– Τι είναι με δυο λόγια το urnovl και γιατί το προτείνετε σε νέους συγγραφείς;

Αρχικά ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια, και χαρήκαμε πολύ που σας γνωρίσαμε και από κοντά στην παρουσίαση μας, στο Φantasticon.

Με δύο λόγια λοιπόν, το Urnovl είναι μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη και κοινωνικό δίκτυο για αναγνώστες και συγγραφείς. Θα μας βρείτε στο www.urnovl.co

Αναγνωρίσαμε εξ’ αρχής τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας συγγραφέας (ιδιαίτερα νέος) στον σημερινό εκδοτικό χώρο. Δυσκολίες όπως η έκθεση σε κοινό, η έμπνευση (writers block), η εύρεση των κατάλληλων εργαλείων συγγραφής αλλά και διαφήμισης των έργων του.

Προτείνουμε λοιπόν το Urnovl, σε νέους αλλά και έμπειρους συγγραφείς ως ένα καινοτόμο εργαλείο συγγραφής, δικτύωσης με άλλους συγγραφείς και αναγνώστες και ως έναν τρόπο να λάβουν σχόλια και εποικοδομητική κριτική πάνω στα έργα τους.

urnovl

– Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα; Ανήκετε κι εσείς στο συγγραφικό χώρο;

Πριν το Urnovl, δεν θα λέγαμε πως ανήκαμε στον συγγραφικό χώρο. Αγαπούσαμε το βιβλίο και την ανάγνωση, αλλά στο παρελθόν δεν είχαμε ασχοληθεί σοβαρά με την συγγραφή. Ήδη όμως, και με την βοήθεια του Urnovl, έχουμε ξεκινήσει δειλά να γράφουμε κάποιες μικρές ιστορίες – κυρίως του φανταστικού. Η αρχική ιδέα προέκυψε όταν συγγενικό πρόσωπο προσπαθούσε να γράψει και ήρθε αντιμέτωπο με το συγγραφικό μπλοκ.

Μας έβαλε λοιπόν σε σκέψεις, για το πως θα μπορούσαμε να λύσουμε αυτό το ανθρώπινο πρόβλημα και να βοηθήσουμε τους συγγραφείς, να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο, δηλαδή να γράψουν. Η άμεση απάντηση ήταν η δημιουργία μιας πλατφόρμας με δυνατότητες συλλογικής συγγραφής. Αυτή ήταν και η αρχική ιδέα, η οποία μετά από πολλές θετικές αλλαγές, ανανεώσεις αλλά και προτάσεις από τους πρώτους μας χρήστες, βρίσκεται στο σημείο που είναι σήμερα. Προωθώντας παράλληλα τον παραδοσιακό τρόπο συγγραφής αλλά και την συλλογική μορφή του για όσους έχουν ιδέες αλλά δεν ξέρουν πώς να τις ολοκληρώσουν.

– Τι πλεονεκτήματα έχει η online συγγραφή στο urnovl από την παραδοσιακή έκδοση (ή αυτοέκδοση) ενός βιβλίου;

Καταρχήν είναι δωρεάν. Ο καθένας μπορεί να αναρτήσει μία ή περισσότερες ιστορίες του στην πλατφόρμα του Urnovl χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει κάτι.

Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες του Urnovl, λαμβάνεις και όλες τις παρελκόμενες δυνατότητες που φέρει μαζί του όπως για παράδειγμα τα στοιχεία του κοινωνικού δικτύου.

Η online συγγραφή στην πλατφόρμα μας, σου δίνει την δυνατότητα να μοιραστείς μέρος των έργων σου, πριν την δημοσίευση σε κάποιον εκδοτικό οίκο (ή την αυτοέκδοση). Μπορείς λοιπόν, να λαμβάνεις σχόλια αναγνωστών αλλά και να ακούς τις απόψεις άλλων συγγραφέων επί των έργων σου.

Επίσης, το Urnovl, παρέχει έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με εκδοτικούς οίκους, αλλά και αποτελεί μια εύκολη ενδεικτική βιβλιοθήκη (showcase) των έργων του κάθε συγγραφέα.

Όλα τα έργα, αποθηκεύονται με ασφάλεια στο Cloud του Urnovl, και είναι προσβάσιμα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και από όλες τις συσκευές, ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, επειδή μας ρωτάει συχνά ο κόσμος, τα έργα του κάθε συγγραφέα, αποτελούν δικό του δημιούργημα, και το Urnovl δεν λαμβάνει κανένα δικαίωμα πάνω στα έργα αυτά. Με λίγα λόγια, οι ιστορίες σας, είναι δικές σας και η κάθε ανάρτηση είναι δική σας.

urnovel-mobile

– Γιατί να προτιμήσει κάποιος τη συγκεκριμένη πλατφόρμα και όχι κάποια άλλη αντίστοιχη;

Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες που προσφέρουν παραπλήσιες υπηρεσίες με το Urnovl. Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, αποφασίσαμε πως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον χώρο, τις οποίες και θέλουμε να καλύψουμε σταδιακά με το Urnovl.

Επειδή όμως δεν θέλουμε να Spoilάρουμε (pun intended 😉 ) τις μελλοντικές δυνατότητες της πλατφόρμας που έρχονται, θα αναφερθούμε σε λίγες προφανείς δυνατότητες που προσφέρουμε προς το παρόν, σε αντίθεση με κάποιους από τους ανταγωνιστές:

1. Μοντέρνα, όμορφη και εύκολη σε χρήση πλατφόρμα
2. Χρήση τελευταίων ταχύτατων τεχνολογιών
3. Δυνατότητα Συλλογική συγγραφής
4. Δυνατότητα Ακολούθων (Following/Followers)
5. Δυνατότητα λήψης live ειδοποιήσεων
6. Υποστήριξη συγγραφής σε όλες τις γλώσσες (αριστερά-προς-δεξιά)

Επίσης, εμείς ενδιαφερόμαστε απόλυτα για τις απόψεις των χρηστών μας επί του Urnovl! Αναζητάμε την γνώμη τους και τις συμβουλές τους. Συντονιζόμαστε μαζί τους και ακούμε τις ανάγκες του κάθε ένα χρήστη ξεχωριστά και προσαρμόζουμε την ανάπτυξη της πλατφόρμας σύμφωνα με αυτά που μας ζητάνε.

– Που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει το urnovl; Ποιο θα ήταν το δικό σας “ιδανικό σενάριο” για το μέλλον;

Γενικά, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της έκφρασης “Sky is the limit”!

Η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν δημιουργήσει ευκαιρίες στην εξέλιξη των παραδοσιακών διαδικασιών σε όλους τους κλάδους.

Στόχος μας λοιπόν, είναι το Urnovl να γίνει το διαδικτυακό σημείο τομής των συγγραφέων, αναγνωστών και γενικότερα όλων των ενδιαφερομένων στον παγκόσμιο εκδοτικό χώρο. Γνωρίζουμε πως είμαστε στην αρχή, αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά και με όρεξη, με συνεχείς ανανεώσεις στην πλατφόρμα μας, καθοδηγούμενες φυσικά όπως είπαμε, από τις συμβουλές και τα σχόλια των χρηστών μας.

Ελπίζουμε, ότι το σημείο που θα φτάσει το Urnovl, θα υπερβεί το ιδανικό σενάριο που ονειρευόμαστε.

– Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.
– Εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη, θα τα ξαναπούμε σύντομα! 

urnovl-creators

About The Author

Γιώργος Βορριάς O αρχισυντάκτης του Spoileralert.gr τα τελευταία 25 χρόνια κυκλοφορεί ανάμεσά μας με μια κάμερα, μαζεύοντας υλικό για μοντάζ. Από το 2006 άρχισε να ανεβάζει βίντεο και στο YouTube με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα...
Tο SpoilerAlert.gr το ξεκίνησε διστακτικά, γιατί δεν περίμενε να το βλέπουν ούτε οι φίλοι του, και φοβόταν πως θα βαριόταν γρήγορα.
Αρκετά χρόνια, και 350+ βίντεο αργότερα, μάλλον βγήκε λάθος, τουλάχιστον στο δεύτερο :p Έχει φτιάξει το κανάλι, τη σελίδα, κάνει το Pop-Corn Maniac, και μοντάρει Επεισοδιακούς, Καρικατούρες και διάφορα Specials.
  • Αγαπημένη ταινία: Έχει αναφέρει ήδη 50 στα βίντεο του, αλλά μάλλον ξεχωρίζει το "The Fountain"
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Δεν είναι πολύ διαβαστερός, αλλά τα βιβλία του George Orwell τα χει λιώσει.
  • Παιδικός (και παντοτινός) Σούπερ- ήρωας: Al Bundy
  • Αγαπημένο ζώοΙπποπόταμος. H ενσάρκωση του "Zero Fucks Given"
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments