Wrath of Man: Guy Ritchie και Jason Statham ξανά μαζί! (Άποψη No Spoilers)

Το Wrath of Man αποτελεί τη νέα ταινία του τρομερού σκηνοθέτη Guy Ritchie, ο οποίος μας έχει χαρίσει κατά καιρούς ταινιάρες, όπως τα «Δύο Καπνισμένες Κάνες», «Sherlock Holmes», «Snatch» και «RocknRolla». Ο χαρισματικός σκηνοθέτης όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει πέσει κάπως ποιοτικά, με τα τελευταία «The Gentlemen» και «Aladdin» να είναι μεν διασκεδαστικά, αλλά να μην μιλάμε δε για την ίδια ποιότητα των ταινιών που αναφέραμε πριν. Για το Wrath of Man ενώνει για τέταρτη φορά τις δυνάμεις του με τον Jason Statham και οι δυο τους ελπίζουν για άλλο ένα δυνατό αποτέλεσμα!

Ο Patrick Hill ή αλλιώς «H» είναι το νέο μέλος της ομάδας μιας μεγάλης εταιρίας security που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Ο μυστηριώδης όμως τρόπος του και το παγερό του βλέμμα θα κεντρίσουν την περιέργεια των συναδέλφων του, η οποία μάλιστα θα κορυφωθεί όταν κατά τη διάρκεια μιας ληστείας, ο «H» θα αποδειχθεί πολύ πιο ικανός και θα δείξει τρομερές και φονικές δεξιότητες. Όλοι τότε θα αρχίσουν να αναρωτιούνται για το πιθανό σκοτεινό παρελθόν του «H» και το αν βρίσκεται σε αυτή τη θέση τυχαία.

wrath-of-man

Όπως οι περισσότερες δουλειές του Ritchie έτσι και εδώ μιλάμε για μια καθαρόαιμη περιπέτεια με αρκετό πιστολίδι, έντονες σκηνές βίας και δράσης και με έναν Statham ο οποίος πλέον παίζει μπάλα στην έδρα του και φαίνεται μάλιστα να το απολαμβάνει. Ο Ritchie που το κατέχει καλά το είδος έχει σπάσει την ταινία του σε διάφορα μέρη, όπου μας παρουσιάζει ένα κεντρικό συμβάν και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια μας δείχνουν από διαφορετικές οπτικές χαρακτήρων πως καταλήγουν σε αυτό. Ο ρυθμός κυλά ομαλά και κανένα κομμάτι δεν κουράζει τον θεατή, ενώ η ταινία είναι κομμένη και ραμμένη έτσι ώστε να μην μπερδεύει το κοινό και να είναι απόλυτα κατανοητή.

wrath-of-man

Πολλοί δήλωσαν συμπεριλαμβανομένου και του Statham πως το Wrath of Man θυμίζει τις παλιές καλές ταινίες του Ritchie, κάτι για το οποίο προσωπικά διαφωνώ. Η ταινία είναι μεν ωραία, διασκεδαστική, με πολύ καλή ροή και γενικά περνάς ευχάριστα το χρόνο σου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως μπορεί να φτάσει τα «Snatch» και «RocknRolla». Και ο λόγος δεν είναι πως από το Wrath of Man λείπει κάτι συγκεκριμένο, απλά δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο και κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί στις προαναφερθείσες.

Όσο έβλεπα την ταινία δεν είχα κανένα πρόβλημα και μπορώ να πω πως όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που φτάσαμε στο τέλος, το οποίο το θεωρώ τη μεγαλύτερη αδυναμία της ταινίας. Πέρα από ένα μεγάλο κενό που μου άφησε, θεωρώ πως το τέλος ήταν κάπως απότομο και πως για μια περιπέτεια επιπέδου Guy Ritchie, περίμενα μια πιο δυνατή κλιμάκωση και όχι το βιαστικό τέλος που μας παρουσίασε. Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγω spoiler…

Σε γενικές γραμμές το Wrath of Man είναι μια ωραία ταινία, την οποία σίγουρα θα τη διασκεδάσει ο οποιοσδήποτε. Αν τη σύγκρινα όμως με τις υπόλοιπες δουλειές του Ritchie, θα την έβαζα μαζί με το «The Gentlemen» και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τις πρώτες του ταινίες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν αξίζει να τη δείτε!

About The Author

Παναγιώτης Λειβαδάρος
Τα πρωινά μπορεί να οργανώνει τις εκατοντάδες εργασίες που μπορεί να έχει ένα γραφείο, τα βράδια όμως φορά τη σούπερ μάσκα του και...
...όχι δεν βγαίνει στους δρόμους να καταπολεμήσει το έγκλημα, αλλά το λιώνει στις ταινίες και σειρές.
Από μικρός είχα μεγάλη αγάπη για τον κινηματογράφο και το μεγαλύτερό μου πάθος είναι να μιλάω για αυτόν. Θεωρώ πως στην τέχνη γενικά δεν χωρά η αντικειμενικότητα και πως ο καθένας βλέποντας μια ταινία ή σειρά θα εκλάβει διαφορετικά πράγματα. Ο λόγος που αποφάσισα να γράφω δημόσια για το σινεμά είναι να μοιράσω τις απόψεις μου, αλλά και να ακούσω διαφορετικές οπτικές για κάθε ταινία και να δημιουργηθεί μια όμορφη συζήτηση.

  • Αγαπημένη ταινία: V for Vendetta (καλά μαντέψατε!)
  • Αγαπημένος ηθοποιός: Christian Bale
  • Αγαπημένη τηλεοπτική σειρά: House MD
  • Αγαπημένος χαρακτήρας: V
  • Αγαπημένος Υπερήρωας: Batman (είναι σούπερ πλούσιος!)
  • Αγαπημένο βιβλίο: A Song of Ice and Fire
  • Αγαπημένος Οίκος στο Game of Thrones: Lannister
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments