10 Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας

Η εγχώρια λογοτεχνική σκηνή επιστημονικής φαντασίας έχει μπει σε μια εποχή άνθισης. Άρχισε με αργά βήματα, αλλά πια βλέπουμε κάθε χρόνο να εκδίδονται βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Φυσικά απέχουμε πολύ μέχρι οι εκδοτικοί οίκοι να αρχίσουν να εμπιστεύονται τους Έλληνες συγγραφείς. Αλλά αυτό εξαρτάται από εσάς. Ως αναγνώστες αρχίστε να δοκιμάζετε την επιστημονική φαντασία γραμμένη από Ελληνικές πένες. Ίσως και να εκπλαγείτε από αυτά που θα διαβάσετε. Εμείς σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από την παρακάτω λίστα βιβλίων.

Ανθολογίες διηγημάτων :

Ώστε να έχετε ένα καλό δείγμα από τους καλύτερους συγγραφείς της εγχώριας επιστημονικής φαντασίας.

ΕΦΦάνταστες Ιστορίες

ΕΦΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας Σχεδόν όλες οι ιστορίες σε αυτήν την ανθολογία είναι επιστημονικής φαντασίας. Καλοδουλεμένες ιστορίες περασμένες από το συγγραφικό εργαστήρι της ΑΛΕΦ (Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας) που θέτουν ερωτήσεις σε κόσμους είτε πολύ κοντινούς είτε σε άλλους ελκυστικούς ή αποτρόπαιους. Ένα must για το ράφι της βιβλιοθήκης σας.

Εφαρμοσμένη μυθομηχανική

Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας Οι καλύτερες ιστορίες μαζεμένες κυρίως από το φόρουμ της Επιστημονικής Φαντασίας και του Φανταστικού sff.gr. Μέσα σε αυτή την ανθολογία υπάρχουν και διηγήματα Τρόμου και Φανταστικού.

Συλλογές διηγημάτων:

Οι συγγραφείς πέρα από τα μυθιστορήματα, καταπιάνονται και με ιστορίες σε μικρότερη φόρμα. Τα διηγήματα είναι εκρήξεις φαντασίας για χορταστική εκτόνωση μετά από μια κουραστική μέρα ρεαλισμού. Το κακό είναι ότι μας κάνουν να σκεφτόμαστε περισσότερο. Εδώ παραθέτουμε τις καλύτερες συλλογές ανά συγγραφέα:

Όλες οι γεύσεις του Φωτός της Βάσως Χρήστου

Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας Τη Βάσω Χρήστου την έχουμε συστήσει ήδη στο κοινό του spoileralert με το review μας για την Τριλογία των Λαξευτών. Άρα μιλάμε για μια έμπειρη συγγραφέα και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Τα 7 διηγήματα από τα 14 σε αυτήν τη συλλογή είναι επιστημονικής φαντασίας κι έχουν περάσει από πολλά μάτια είτε είναι του εργαστηρίου της ΑΛΕΦ είτε το sff.gr κερδίζοντας διαγωνισμούς…

Η Κενή Διαθήκη του Ηφαιστίωνα Χριστόπουλου

Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας Ναι μεν είναι το πρώτο βιβλίο του Ηφαιστίωνα Χριστόπουλου, αλλά η εμπειρία του στο γράψιμο είναι εμφανής. Η Κενή Διαθήκη είναι μια δυστοπική συλλογή 4 διηγημάτων και μίας νουβέλας. Ένα βιβλίο για απαιτητικούς αναγνώστες που έχουν ήδη μυηθεί στη λογοτεχνία και στην Επιστημονική Φαντασία. Η γραφή του Ηφαιστίωνα ιδιαίτερη.  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για το βιβλίο στην κριτική μας.

… και το τέρας του Μιχάλη Μανωλιού

Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας Αυτή είναι η δεύτερη συλλογή του Μιχάλη Μανωλιού. 18 ανθρωποκεντρικά διηγήματα επιστημονικής φαντασίας. “8 πρωτότυπες καταστάσεις, λιγότερο ή περισσότερο φανταστικές, με ανθρώπους σε δυσχερείς, περίεργες ή επικίνδυνες θέσεις.” Ανάμεσά τους βρίσκεται και η “Αίθρα” το διήγημα που πήρε το πρώτο βραβείο από τον 5ο Διεθνές Διαγωνισμό ΑΕΟΝ!

Λάθος οδηγίες του Αλέκου Παπαδόπουλου

Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας Καυστικά διηγήματα. Ματιές στο μέλλον. Όπως η οπτική γωνία ενός αστρόπλοιου. Virtual reality στη δουλειά. Επιτέλους κάποιος μηνύει την Κόκα Κόλα. Ένας διπλωμάτης όταν διαθέτει όλο το χρόνο και υπομονή που χρειάζεται μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε.Ένα άλλο διήγημα που θα μας κάνει να γελάσουμε. Σε ένα άλλο ένα παράξενο κρούσμα στους ανθρώπους εξαπλώνεται σε όλη τη Γη κι ένας γιατρός κοιτάζει μόνο τον …πατέρα του. Θρίλερ, αλλά και κριτική στον ιεραποστολικό θεσμό. Άνθρωποι που προσδιορίζονται από την επαγγελματική τους ταυτότητα, αλλά έχουν κάτι που τους κάνει διαφορετικούς από τους άλλους. Είτε καλύτερους είτε χειρότερους.

 Έξι δισεκατομμύρια τρόποι ζωής του Παναγιώτη Κούστα

Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας Ένα βιβλίο πολιτικής επιστημονικής φαντασίας. Μας δίνει πολύ τροφή για σκέψη δίνοντας ιδέες για το πως θα μπορούσε να λειτουργούσε καλύτερα το πολιτικό σύστημα, η φορολόγησή μας, ακόμα και τα μεγάλα φόρα. Τώρα μπορείτε να το βρείτε και δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή.

Μυθιστορήματα Επιστημονικής Φαντασίας

Τι είδε η γυναίκα του Λωτ της Ιωάννας Μπουραζοπούλου

Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας είδε η γυναίκα του λωτ Ένα αλληγορικό βιβλίο που μου θύμισε το “σουρεαλιστικό/σατιρικό” στυλ του Μετρ και τη Μαργαρίτα και τη φαντασία του Dune. Οι ήρωες του βιβλίου περιγράφουν με τη μορφή επιστολών έναν δυστοπικό μέλλον, στο οποίο η μισή Ευρώπη έχει βρεθεί κάτω από το νερό. Μια εταιρία έχει εξαγοράσει ένα μεγάλο τμήμα της για να εξορύξει το καινούριο αλάτι που βγήκε στην επιφάνεια. Στο απομονωμένο αυτό μέρος έχει δημιουργήσει μια αποικία στην οποία ζουν οι υπάλληλοί της. οι υπάλληλοι είναι συνήθως κυνηγημένοι και εγκληματίες επειδή δεν έχουν άλλη λύση. Κάτι που θυμίζει Νέα Αμερική. Τι γίνεται όμως αν πεθάνει ο Κυβερνήτης αυτής της αποικίας; Πώς η Κοινοπραξία θα τους ελέγξει; Όχι και τόσο εύκολες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνονται στο βιβλίο “Τι είδε η γυναίκα του Λωτ” της Ιωάννας Μπουραζοπούλου δημιουργώντας ένα ευφάνταστο μυστήριο. 

Αγέννητοι Αδελφοί του Μιχάλη Μανωλιού

Αγέννητοι αδερφοι Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας Αστυνομικό θρίλερ (δράσης) επιστημονικής φαντασίας με ποικίλους χαρακτήρες όπως μια διάσημη συνθέτρια, μια επιστήμονα που παριστάνει τον Θεό,και μια επαγγελματίας δολοφόνος. Αυτό είναι το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Μιχάλη Μανωλιού μετά από δυο συλλογές διηγημάτων. Ένα “γρήγορο, βαθύ και με αυξανόμενη ένταση” μυθιστόρημα που γεννάει διλήμματα ακόμα και μετά το τέλος του.

Σχέδιο φράκταλ του Κώστα Χαρίτου

Ελληνικά βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας

Στο βιβλίο του Κώστα Χαρίτου έχουμε ένα πρωτότυπο επάγγελμα. Ο Φοίβος Αντωνίου είναι μυθοβιογράφος. Γράφει μυθιστορήματα κατά παραγγελία, με πρωταγωνιστές τους πελάτες του, συνδυάζοντας την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία. Η ζωή του κυλά ήσυχα, μέχρι τη μέρα που λαμβάνει μια παράξενη παραγγελία από έναν ακόμα πιο παράξενο πελάτη.

Η Λίζα Όλσεν είναι φυσικός. Εργάζεται στο CERN, όπου συμμετέχει στο μεγαλύτερο ερευνητικό πρόγραμμα του πλανήτη με σκοπό την ανακάλυψη του σωματίδιου Higgs, του “σωματίδιου του Θεού”. Τα αποτελέσματα του πειράματος είναι απρόσμενα, και σύντομα θα διαπιστώσει ότι οι ανώτεροί της προσπαθούν να την εμποδίσουν να τα κοινοποιήσει. Ένας μαύρος φάκελος που θα βρεθεί στα χέρια της θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της ίδιας και της κόρης της και θα τις οδηγήσει στη φυγή.

Ένας συγγραφέας και μια ερευνήτρια. Δύο φαινομενικά ασύνδετες ζωές θα διασταυρωθούν και θα χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους σ’ έναν αγώνα όπου διακυβεύεται η φύση της ίδιας της πραγματικότητας. Μπορούν δύο απλοί άνθρωποι ν’ αλλάξουν την τύχη του κόσμου;

Το βιβλίο έχει σταματήσει να κυκλοφορεί γι’ αυτό πρέπει να ψάξετε για να βρείτε τα τελευταία αντίτυπα στα βιβλιοπωλεία.

About The Author

Αλέξανδρος Ζ. Καταναλωτής τέχνης, Ντετέκτιβ ονείρων, Υπαρξιακός προγραμματιστής.     Έχει δυο αγελάδες.
  • Αγαπημένος Παλαιός: Yad-Thaddag
  • Αγαπημένος φανταστικός φίλος: Frank the rabbit
  • Καλύτερα 5 τελευταία λεπτά ζωής: Κοιτάζοντας τη Γη
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments