Αποκάλυψη – review

Αποκάλυψη

Είχα πολύ καιρό να δω ένα τέτοιο συγγραφικό εγχείρημα και μάλιστα από ηχηρά ονόματα στο χώρο του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος (Κυριάκος Αθανασιάδης, Βαγγέλης Γιαννίσης, Χίλντα Παπαδημητρίου, Δημήτρης Σίμος). Δίκαια ήταν μία από τις πιο αναμενόμενες εκδόσεις.

Το βιβλίο που προέκυψε είναι ένα ιδιαίτερο αλλά και πολύ καλό αστυνομικό. Παρά τις διαφορές στον τρόπο γραφής και τον καταμερισμό κατά χαρακτήρα των συγγραφέων, το σύνολο είναι αρμονικά δεμένο και αν δεν ήταν γνωστό και εμφανές σε κάθε κεφάλαιο, ελάχιστοι θα καταλάβαιναν ότι είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και όχι ατομικής.

Η αγριότητα των εγκλημάτων αγγίζει τη, για να μην πω είναι ξεκάθαρα, λογοτεχνία τρόμου. Οι κεντρικοί χαρακτήρες κατατρέχονται από τους δικούς τους εφιάλτες, που έρχονται κατευθείαν από το παρελθόν και τους κυνηγούν τόσο ψυχολογικά όσο και φυσικά.

Όσο προχωράει το βιβλίο, τόσο συμπληρώνεται η αποτρόπαια και άγρια εικόνα, το καλό και το κακό μπλέκουν, ενώ στο τέλος η κάθαρση δεν είναι όσο “καθαρή” θα ήθελαν κάποιοι.

Εν ολίγοις μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να διαβάσετε τόσο για την ιδιαιτερότητα της συγγραφής όσο και για την ποιότητα της ιστορίας. Μοναδικές μου παρατηρήσεις (πέρα από κάποιες ατυχείς κατά τη γνώμη μου λέξεις) οι κάποιες “χολιγουντιανές” στιγμές και μια τάση προς την ασάφεια στο τέλος.

Δείτε και το βίντεο της εκπομπής Ex Libris για την “Αποκάλυψη“.

About The Author

Mike Ο Mike είναι ένας απλός αναγνώστης, ένας απλός περιηγητής του διαδικτύου, που καμιά φορά έχει να πει ή να γράψει ένα δυο πραγματάκια, για όποιον ενδιαφέρεται να τους αφιερώσει λίγα λεπτά από το χρόνο του. Το βασικό του χόμπυ είναι το διάβασμα και αυτό εξυπηρετεί εν πολλοίς και το άλλο μεγάλο πάθος του, την αναζήτηση της γνώσης, την οποία μοιράζεται με όποιον την αναζητά. Ίσως γι' αυτό ασχολείται τον τελευταίο καιρό και με το (διαδικτυακό) ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας την εκπομπή ExLibris. Διαβάζει τα πάντα (ή σχεδόν) από αστυνομικά και περιπέτειες μέχρι επιστημονικά και κόμικς. Ίσως πιο αγαπημένα του τα ιστορικά (όχι απαραίτητα μυθιστορήματα) και η επική φαντασία. Αλλά δυστυχώς τα υπόλοιπα χόμπυ του είναι περισσότερα από το χρόνο του (αφήστε την πονεμένη ιστορία που λέγεται χρήμα). Κοινός παρονομαστής, μάλλον, το παιχνίδι. Ναι, είναι παίκτης (καμία σχέση με το ομώνυμο βιβλίο του Ντοστογιέφσκι)! Έχουμε και λέμε: playmobil, lego, μοντελισμός, ηλεκτρικά τρένα, επιτραπέζια, παιχνίδια ρόλων, ηλεκτρονικά παιχνίδια, έτσι απλά σαν απαρίθμηση. Βάλτε και τους υπολογιστές που μόνο απλό χρήστη δεν τον λες και καταλαβαίνετε το μέγεθος του προβλήματος. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμιά αξία χωρίς ανθρώπους να τα μοιράζεται! Γι' αυτό είναι εδώ!
  • Αγαπημένη ταινία: μάλλον το StarWars μιας και υπήρξε turningpoint για αυτόν
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Άλλο δίλημμα εδώ, δεν έχει αποφασίσει ακόμη
  • Παιδικός ήρωας: Σκρουτζ Μακ Ντακ (άνευ σχολίων!)
  • Αγαπημένο ζώο: Μοσχαράκι Wellington

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments